Nieuws  |  15 juni 2021

Opvouwbare telefoon

Surface Duo 

Onderweg notities maken op het ene scherm en een volledig projectvoorstel bekijken op het andere. Zittend aan de lunchtafel, een doordachte e-mail schrijven met behulp van een software- of hardware toetsenbord, terwijl je een video kijkt tot je inspiratie krijgt voor de inhoud van de mail. 

Dit lijkt een onmogelijke zaak, maar het is Microsoft in 2020 gelukt om de Surface Duo te ontwikkelen waarmee dit lukt. De Surface Duo is een bijzondere smartphone met twee schermen, waardoor mensen onderweg dingen sneller dan ooit gedaan krijgen. Een opvouwbaar dubbel scherm dat een Android tablet en telefoon in één is. Hij is iets zwaarder dan de gemiddelde smartphone, maar nauwelijks dikker. Goed om te weten is dat hij echt bedoeld is om met twee handen te gebruiken. Met een beetje mazzel past hij nog steeds in je broekzak! 

Nieuwe mogelijkheden

Dit apparaat kan eigenlijk alles wat je van een moderne smartphone en tablet mag verwachten. Je kunt ermee bellen en bestaande apps werken als vanouds. Er ontstaan ook nieuwe mogelijkheden, die je krijgt zonder dat je er iets aan hoeft te doen. Je app-ervaringen zullen een stuk verbeteren als je de app bewust maakt van het feit dat er een dubbel scherm aanwezig is.

Alle apparaten met twee schermen kunnen vouwen, spiegelen en draaien. Beide schermen kunnen als displays worden gebruikt, of een scherm kan dienst doen als toetsenbord. Door gebruik te maken van de verschillende houdingen met jouw app, help je je gebruikers meer te bereiken.

Stel… De Surface Duo komt ooit in Nederland in de winkels te liggen. Trek jij dan een sprint om er als een van de eerste een te bemachtigen? Nog even geduld dan, want voorlopig kun je ernaar fluiten!

Heb je geen idee hoe je een app maakt die goed smoelt? Neem dan contact op met het 'duo' van Buzzel. 'Met onze kennis & skills is dit zo gefixt!'

Geschreven door: Wessel Verhoeff

Deel dit artikel:

Pas jij bij Buzzel?
Doe de check!

Op de hoogte blijven van de laatste trends en innovaties?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste tech tips, trends en nieuwtjes.

Buzzel B.V.

Hofplein 20
3032 AC ROTTERDAM