NIEUWS

Kassaloos winkelen

Kassaloos winkelen

Herken je dat gevoel dat je in de supermarkt bij de ‘verkeerde’ kassa aansluit? Dat je een behoorlijk beroep moet doen op je geduld, omdat je voorlopig nog niet aan de beurt bent? Dan was de opluchting vast groot, toen de zelfscankassa een paar jaar geleden werd uitgevonden!  

Zelfscannen 
Tegenwoordig pak jij waarschijnlijk bij de ingang meteen een zelfscanner en check je zelf uit. Ben je vooral klant bij de Albert Heijn? Dan ga je via de WiFi in de winkel vast zelf aan de slag met een app, waarmee je jouw favoriete producten scant en uiteindelijk bij de zelfscankassa betaalt met je bankpas. Een bezoek aan de supermarkt wordt hierdoor bijna een uitje! Waarbij je vóór deze uitvinding stond te nagelbijten in de rij, terwijl kostbare tijd verstreek, sta je nu in ‘no time’ met volle tassen weer in de frisse buitenlucht.  
Het zou natuurlijk nog veel meer feestvreugde opleveren voor jou als klant, als het woord ‘kassa’ tijdens het winkelen, net als de rij ervoor,  ook in rook zou opgaan. Nou, dan is er goed nieuws! 
 
Amazon Go Grocery 
Amazon heeft al tientallen winkels in steden in Amerika geopend die zonder kassa werken en dit jaar schoten de eersten ook in Engeland uit de grond. Amazon Go Grocery is de eerste supermarkt die ‘Just Walk Out Shopping’ aanbiedt. Geen rijen, geen kassa. Maar: Hoe dan?  
 
Bij aankomst scan je de QR-code van de app om de winkel binnen te gaan en vervolgens ruim je je telefoon op; je hebt hem verder niet nodig. Winkel dan gewoon zoals je normaal ook doet. Zie je iets dat je wilt? Pak het uit het schap en stop het in je tas. Van gedachten verandert? Dan zet je het product terug, geen probleem! Het enige dat je nodig hebt, is een Amazon-account, de gratis Amazon Go-app en een recente generatie iPhone of Android-telefoon. Je vindt de Amazon Go-app in de Apple App Store, Google Play en Amazon Appstore.

Just Walk Out-technologie 
Deze kassa-vrije winkelervaring wordt mogelijk gemaakt door dezelfde soorten technologieën die worden gebruikt in zelfrijdende auto's: computervisie, sensorfusie en deep learning. ‘Just Walk Out-technologie’ detecteert via camera’s in het dak automatisch wanneer een product uit het schap wordt gepakt of teruggezet wordt en houdt ze bij in een virtuele winkelwagen. Als je klaar bent met shoppen, kun je de winkel gewoon verlaten. Later ontvang je een ontvangstbewijs en worden de kosten in rekening gebracht op je Amazon-account. Ka-ching!  
 
Jammer genoeg kunnen we deze ‘feel good’ manier van shoppen nog niet ervaren in Nederland, maar dat kan niet lang meer duren. Steeds meer winkels zijn aan het experimenteren met deze technologie. Buzzel volgt deze fancy ontwikkelingen uiteraard op de voet om hopelijk binnenkort ook zo’n systeem voor jouw winkel te maken. 

Geschreven door: Kees Doornenbal

Deel dit artikel:

Pas jij bij Buzzel?
Doe de check!

Op de hoogte blijven van de laatste trends en innovaties?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste tech tips, trends en nieuwtjes.

Buzzel B.V.

Kouwe Hoek 6
2741 PX Waddinxveen