NIEUWS  |  6 JULI 2021

1e Kees Case: Gepersonaliseerd design

1e Kees Case: Gepersonaliseerd design

Een mooi design en een vaste huisstijl is een must-have voor een nieuwe onderneming in 2021. Het laat zien wie je bent en wat je mee wilt geven aan de consument. Dit is voor de meeste ondernemers vast al ‘oud nieuws’. Maar Kees heeft voor jou in de eerste echte Kees Case de trends voor gepersonaliseerd design op een rijtje gezet. Wat is er allemaal mogelijk & hou kun jij daar ook je voordeel mee doen? Lees dan even mee! 

Switchen tussen designs 
Een nieuwe trend op dit gebied is dat een gebruiker kan switchen tussen designs. Nu.nl is daar een goed voorbeeld van. Op deze site kun je kiezen tussen 'light mode' en 'dark mode' door te klikken op het zonnetje in de menubalk. Steeds meer apps op je telefoon maken ook al gebruik van deze functie.  
 
Kies het design wat het beste bij jou past 
Hartstikke mooi natuurlijk, maar dit smaakt naar meer! In de toekomst komen er uiteraard nog veel meer mogelijkheden om je design te personaliseren. 
Sommige apps en websites laten je nu al kiezen uit meerdere designs als het gaat om kleur en lettergrootte. Op de website van het witte huis kun je deze twee zaken aanpassen aan de hand van twee knoppen aan de linkerkant van de pagina.   
 
Wordt gepersonaliseerd design de nieuwe standaard? 
Op 18 mei presenteerde Google hun nieuwe design van de toekomst: Google 'Material You'. Dit design gaan zij vanaf nu implementeren in alle vernieuwingen die gaan komen (Android, Gmail, Google Maps, etc.).  
Het design past zich helemaal aan jouw voorkeuren aan. Je kunt zelf vijf kleuren kiezen die jou aanspreken of Material You kijkt welke kleuren het meest voorkomen op de achtergrond van je telefoon en kiest deze als basis voor je design. 
 
Naast het instellen van persoonlijke kleuren, kun je ook de vormen en een passend lettertype instellen (of automatisch voor je laten genereren). Passen ronde vormen beter bij jou of ga je voor vooral rechte lijnen. Houd je van een vetgedrukt en groot lettertype of past een elegant en kleiner lettertype meer bij jou? Al deze keuzes zorgen ervoor dat jij als consument optimaal gebruik kunt maken van apps.  
 
Jouw bedrijf kan hier ook perfect op inspringen door het ontwikkelen van een gepersonaliseerde app of website. Buzzel staat klaar om je hierbij te helpen. Hoe persoonlijker, hoe beter toch? 

Geschreven door: Kees Doornenbal

Deel dit artikel:

Pas jij bij Buzzel?
Doe de check!

Op de hoogte blijven van de laatste trends en innovaties?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste tech tips, trends en nieuwtjes.

Buzzel B.V.

Hofplein 20
3032 AC ROTTERDAM